30 трав. 2016 р.

Сучасний байкар Сашко Лірник

Казка, це особливий літературний жанр. Сучасну казку сприймають як щось дуже несерйозне, призначене виключно для дитячої аудиторії і певної когорти дорослої публіки, що проміняла свій шанс подорослішати на якусь химеру. Відповідне відношення і до письменників-казкарів. Ні? Скажіть мені тоді, коли ви востаннє читали казку для власного задоволення? Лесь Подерев`янський не рахується.





Сьогодні я пропоную вам звернути увагу на творчій доробок сучасного українського казкаря Сашка Лірника (Олександра Івановича Власюка). Як і вищезгаданий "пан митець", Сашко відомий виконанням своїх казок, та друкованими варіантами цих аудіозбірок. На сьогодняшній день вже видано п’ять аудіозбірок , («Казки лірника Сашка», «Дорослим і дітям»,  «Химерні оповіді», «Казки для старшеньких», «Музика і пісні з казок Лірника Сашка») та дві звичайні друковані книги з однаковою назвою «Казки лірника Сашка».

У цих казках ми зустрічаємося з дуже близькими до українській традиції персонажами - козаками, чортами, татарами, москальськими царями, циганами та відьмами. Такий собі синтез української народної казки (скоріше навіть її незаписаного варіанту - байки при нічній ватрі в чумацькому степу) і гоголевських "Вечорів на хуторі..."
 Отже, рекомендую і раджу ознайомитися всім, від мала до велика! 

0 человек отписалось :

Дописати коментар